Open Monumentendag is een dubbel feest voor Station Racour

omd2017 website sectorPersbericht
STATION RACOUR
Openmonumenten Dag
10 september 10u tot 18u

Voor Station Racour is Open Monumentendag een dubbel feest.
Omdat Station Racour op de taalgrens ligt en Racour een Waals dorpje is, doet Station Racour mee op 10 september met Journées Patrimoine in Wallonië. In werkelijkheid staat het oude stationsgebouw in Vlaanderen en dus neemt het station ook deel aan Open Monumentendag in Vlaanderen. Een typisch Belgische situatie die nog eens extra in de verf gezet wordt door het gegeven dat het stationsgebouw destijds werd opgetrokken in zwarte, gele en rode bakstenen zoals de Belgische tricolor.
Het Station van Racour langsheen de voormalige spoorlijn 147 bestaat 110 jaar. Een tentoonstelling met oude foto’s en plannen geeft de historiek weer van een geklasseerd station waar nu toeristen logeren in het oude atelier, in de trekkershut of in de treinvakantiewoningen.
Begin deze vakantie won Station Racour ‘Met Vier in bed’ op VTM. Nu kan iedereen die wenst de gerestaureerde trein zelf bezoeken. Alle bezoekers worden op 10 september ontvangen door een ‘echte chef de gare’ in de unieke treinvakantiewoning. Voor de jongsten is er animatie voorzien zoals een pipoclown en een ‘knutselperron’ om de trein van je dromen te bouwen. De jeugd kan zich uitleven op het springkasteel of een spelletje voetballen in het ‘pannaveld’. ‘Pimp that Parthy’ zal spelletjes voorzien in het thema van een trein. Kinderen kunnen ook een ritje maken op de paardjes van vzw ‘Polly’s ranch for special kids’. Speciaal voor deze dag is er een uitgebreid stationsbuffet waar alle reizigers kunnen genieten van een streekdrankje en een hapje.
Aandacht, aandacht …bericht aan alle reizigers: ‘Zondag 10 september van 10u tot 18u iedereen welkom op het perron van Station Racour’.

poster omd 2017 final

Jo Uytterhoeven (+32 473 870 773), Racourhalte 1 te 3400 Landen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.stationracour.be