Station Racour Trekkershut blank

Racourhalte 1, Landen, Vlaams-Brabant, 3400, België

Bel +32 473 87 07 73
 Vol
Reserveringsaanvraag
qrcode

Beschrijving

Het geklasseerd gebouwtje van 3 meter bij 3 meter werd in 2015 volledig terug opgebouwd in houten vakwerk en metselwerk. Het is nu ingericht als een trekkershut voor 2 personen.

Beneden is er een tafel en een kitchinette met een ijskast en kookplaat. Via een ladder kan je tot op de mezannine waar je kan slapen. Er is elektriciteit en WIFI in de trekkershut. Het terras is voorzien van het nodige tuinmeubilair. Lavabo, douche en wc bevinden in zich het stationsgebouw zelf.

Ben je op doortocht te voet of met de fiets…..dan is het Logement de piocheurs de ideale plek om even op adem te komen.

Trekkershut

Klik voor meer info

Voorwaarden/Disclamer

Welkom bij Station Racour

Dienstregeling:

Huishoudelijk reglement en algemene voorwaarden van de trein- en vakantiewoningen.

De stationsbewoners Jo en Hilde heten je van harte welkom op de site van het voormalig treinstation van Racour. Wij hopen dat je hier een fantastische vakantie beleeft. 

Om het trein- en goederenverkeer en je verblijf vlot en optimaal te laten verlopen vragen wij vriendelijk om rekening te houden met de dienstregeling van Station Racour.

 Bij uw aankomst krijg je alvast van ons de nodige info over het leven en treinverkeer aan Station Racour.

Station Racour is een eigenhandig project van ons dat wij met veel energie, passie en liefde hebben opgebouwd. Wij verwachten dan ook dat je samen met alle andere passanten als goede en respectvolle huisvaders zorg zal dragen voor de vakantiewoningen en de site van Station Racour zodat  iedereen zijn vakantie hier optimaal kan beleven.

Station Racour is een gezinsvriendelijke site met vakantiewoningen, voor een gezellig samenzijn en een unieke belevenis met vrienden en/of familie. Wij hechten heel veel belang aan de rust aan en rond het station. Gelieve dan ook geen luidruchtige feestje of fuif te houden, daar is onze site niet voor geschikt. Gelieve hiermee rekening te houden bij het boeken. Wij vragen respect op te brengen voor de andere gasten, de buurt en de buren (en niemand te storen met overdreven lawaai….en zoals in de gewone wereld is het ook hier vanaf 22u aangenaam stil) en één ieders privacy te respecteren. 

Inchecken kan vanaf 16u of later. Gelieve ongeveer uur van aankomst door te mailen, bellen of sms’en. 

Uitchecken is voor 11u.

De vakantiewoningen worden je aangeboden in zuivere staat en wij verwachten ze zo ook terug aan te treffen na je verblijf. Wanneer er bij aankomst iets niet in orde is, geef ons dan direct een seintje. 

De eindschoonmaak zit vervat in de huurprijs. We vragen wel het afval weg te brengen (zie verder) en de vakantiewoning netjes achter te laten en alles terug op zijn plaats te plaatsen …….principe van een goede huisvader zeg maar.

Gelieve bij het uitchecken:

 • het bedlinnen af te halen en daarna op het bed te leggen (matrasbeschermer blijft liggen) en de gebruikte handdoeken te verzamelen
 • alle vuilnisbakken leeg te maken en het vuilnis te sorteren (zie verder)
 • alle meubilair en huishoudraad terug te plaatsen op zijn plaats 
 • verwarming of koeling uit te schakelen
 • sleutel terug aan ons te bezorgen

Station Racour sorteert zorgvuldig vuilnis. Het perron met de verschillende vuilniscontainers is aan de fietsenstalling. Gelieve daar vuilnis correct te sorteren tijdens je verblijf en bij vertrek.

 • PMD: plastiek, flessen en metalen verpakkingen en drankkartons: in de blauwe container
 • GFT: groenten, fruit en tuinafval : in de groene container
 • Glas: wit en gekleurd glas staan apart in het houten rek in de zwarte bakken
 • Papier: in de kartonnen dozen in het houten rek 
 • Restafval: restafval in de grote container, steeds in een grijze gesloten zak 

Het water- en elektriciteitsverbruik zijn in de huurprijs inbegrepen, voor zover dit over een normaal gebruik gaat.

Er is internet aanwezig, het gebruik van het internet tijdens je verblijf is volledig op eigen verantwoordelijkheid. Al het internet verkeer wordt geregistreerd door ons IP adres, illegaal downloaden is niet toegestaan. 

De keuken is uitgerust met moderne en hedendaagse toestellen. Gelieve deze steeds zuiver te maken na gebruik. Het keukengerei dient netjes te worden teruggeplaatst na elk gebruik. 

Er staat een bbq ter beschikking van de gasten. Gasten kunnen deze gratis gebruiken. Voorwaarde is wel om de bbq weer helemaal zuiver te maken (poetsgrief ligt bij de bbq).

De fietsen, steps en ander speelmateriaal staan gratis ter beschikking van de gasten. 

Gelieve onderling met de andere gasten de nodige afspraken te maken om dit materiaal te delen.

Iedereen wordt vriendelijk verzocht het materiaal te respecteren en ’s avonds terug op stal te zetten.

Als er in de moestuin van het station te veel groenten zijn delen wij deze graag met onze gasten…..want hmmmmm, ze zijn super lekker. Gelieve zelf echter geen groenten te oogsten maar vraag het even aan ons.

Onze tuin en spoorweg is er speciaal voor jullie en de spelende kinderen. Respecteer wel tijdens het spel de privacy van andere gasten. 

Spelen onder de treinen of tussen de treinen is niet toegelaten (wegens kabels en  nutsleidingen).

Gelieve geen spoorwegkeien in het gras te gooien (onze grasmachine vindt dat niet leuk).

Bezoekers tijdens je verblijf zijn welkom maar dienen zich bij voorbaat aan te melden. Let wel het maximum aantal toegelaten personen voor een treinvakantiewoning of vakantiewoning is 10 personen (dit op brandweeradvies). Gelieve geen stoelen van in de vakantiewoningen in de tuin te plaatsen …..indien nodig kan je steeds tuinstoelen bijkrijgen.

Het is niet toegestaan om de vakantiewoning onder te verhuren of met meer personen te verblijven dan is afgesproken bij de boeking. 

Heb je geboekt met 2 personen dan geniet je van een gunstiger tarief. Dit houdt in dat je in de trein dan ook maar één slaapkamer gebruikt en in de vakantiewoning maar één bed gebruikt. 

Dieren worden niet toegelaten, met uitzondering van begeleidingsdieren voor mensen met een motorische, auditieve of visuele beperking. Dit moet je wel vooraf aan ons melden.

Als eigenaar kunnen wij op ieder ogenblik de vakantiewoningen betreden om nazicht te doen van de binneninstallaties, verwarming, onderhoud, …….. en dit zonder de toestemming van de huurder. Wij zijn als eigenaar gehouden de privacy van de huurder te respecteren.

Wij houden van correcte afspraken, staan open voor suggesties en zijn steeds bereid om een constructieve oplossing te zoeken ……. Maar bij nalatigheden, vernielingen of sleutelverlies wordt de kostprijs van de schade doorgerekend aan de huurder. 

In worst case zijn wij als eigenaars gemachtigd om aan elk verblijf een einde te stellen wanneer een gast of de gasten duidelijk overlast bezorgen, zich onverdraagzaam opstellen of de dienstregeling en een goed nabuurschap niet naleven en dit zonder de terugbetaling van de betaalde huurprijs.

REGISTRATIE EN CONTROLE REIZIGERS (Koninklijk besluit dd 18 mei 2007)

Elke reiziger dient zich te registeren aan de hand van zijn identificatiegegevens :
 • naam en voornaam;
 • geboorteplaats en geboortedatum;
 • de nationaliteit;
 • het nummer van het voorgelegde identiteitsdocument of eventueel vervangend document
 • naam en voornaam van minderjarige kinderen

Gelieve deze gegevens in te vullen bij uw aankomst op het blad voor het verblijfsregister 

BRANDVEILIGHEID EN NOODPROCEDURES. 

In elke vakantiewoning bevindt zich een grondplan en verdiepingsplan van de woning bij de inkom van de vakantiewoning met indicatie van de vluchtwegen, noodverlichting, branddetectie en de brandblussers.

De positie van de nooduitgangen en brandblusapparaten worden eerst nagezien alvorens de woning in gebruik te nemen.

De huurder zorgt ervoor dat de medebewoners op de hoogte worden gesteld van de noodprocedures ingeval van brand of calamiteit. 

De trappen, gangen en deuren moet men vrijhouden om zo een snelle en gemakkelijke ontruiming van het gebouw mogelijk maken. Binnendeuren die naar een nooduitgang leiden mogen niet afgesloten of versperd worden.

In het gebouw mag men niet roken. Wordt er buiten toch gerookt, zorg er dan voor dat de peuken in de asbak terecht komen. 

Eigen elektrische apparaten moeten technisch in orde zijn en mogen de elektrische installatie niet overbelasten. 

In het gebouw is geen vast telefoontoestel aanwezig. Het is dus aangewezen dat men een GSM bijheeft. 

Het bewaren van vuurwerk in de woning en het ontsteken van vuurwerk of kampvuur rond de woning is ten strengste verboden. 

Kaarsen, theelichtjes, ….. ontsteken in de treinvakantiewoning of de vakantiewoning is niet toegelaten. 

RESERVATIE, BETALING HUURPRIJS EN ANNULERING RESERVATIE

Bij reservatie wordt er gevraagd een voorschot te betalen via bankoverschrijving. Na betaling van het voorschot zal de huurder een bevestigingsmail ontvangen van de reservatie. Een reservatie is pas definitief na ontvangst van deze bevestigingsmail.

De huurder wordt verzocht de volledige huurprijs bij voorbaat te betalen via bankoverschrijving of te voldoen bij in het inhuizen.

Bij annulering van een reservatie door de huurder worden volgende kosten aan de huurder aangerekend

 • vanaf definitieve reservatie (na betaling van het voorschot) wordt steeds een administratieve kost van 25 euro aangerekend.
 • bij annulering vanaf de 28e dag voor aankomst wordt 50% van de arrangementsprijs aan de reiziger aangerekend.
 • bij annulering vanaf de 2de dag voor aankomst wordt de totale arrangementsprijs aangerekend.

INFORMATIE EN ADRESGEGEVENS VAN VERANTWOORDELIJKEN

Verantwoordelijk  en Contactpersoon voor de uitbating :

Jo Uytterhoeven – Hilde Pottel
Racourhalte 1
3400 Landen
+32 19 65 57 32 
+32 473 870 773 

Contactgegevens Departement internationaal Vlaanderen Boudewijnlaan 30-b80 1000 Brussel Tel: +32 2 553 29 50 Fax +32 2 553 29 00 http://iv.vlaanderen.be 

Departement Internationaal Vlaanderen is de bevoegde instantie die ons de vergunning voor het uitbaten van de vakantiewoning heeft toegekend en waar verdere informatie verkregen kan worden over de reglementering inzake de exploitatie van een vakantiewoning en de rechtsmiddelen die algemeen voorhanden zijn bij de geschillen waar u als toerist een klacht kan indienen.

 

Link naar kaart/plattegrond

Beschikbaar voor boekingen
Bezet/Niet beschikbaar
December 2018
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
 
1
14
22
23
 
 
 
 
 
Februari 2019
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
 
 
Maart 2019
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
April 2019
ZMDWDVZ
 
16
17
18
19
20
21
 
 
 
 
Juni 2019
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
 
1
5
6
 
 
 
 
 
 
September 2019
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
November 2019
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
Februari 2020
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
 
Mei 2020
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augustus 2020
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
September 2020
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
November 2020
ZMDWDVZ
 
 
 
 
 
Naam Type Min. personen Max. personen Geldig van Geldig tot   Min. dagen Max. dagen
TK Trekkershut 1 2 vrijdag 09 juni 2017 woensdag 09 juni 2027 €40,00  Per nacht 1 14