Zug Ferienwohnung

VERFÜGBARKEIT

Im urlaub in einen zug

Op de heraangelegde spoorweg aan het Station van Racour hebben wij twee M2 rijtuigen (bouwjaar 1958) geplaatst die tot eind de jaren 90 passagiers vervoerden op het Belgische spoornet. Deze stuurstandrijtuigen werden door ons volledig gerenoveerd en omgebouwd tot comfortvolle ‘treinvakantiewoningen met 4 sterren’.

Aan de buitenzijde werden de rijtuigen gezandstraald en herschilderd in hun originele kleuren. De ramen en ingangsdeur werden vernieuwd en binnenin werd het rijtuig volledig ontmanteld en nadien geïsoleerd en afgewerkt met nieuwe binnenwanden. Een warmtepomp zorgt er voor dat de treinvakantiewoning verwarmd of gekoeld kan worden.

Voortbouwend op de oude structuur van de trein werd elk rijtuig ingericht als een ruime (61,5 m2) vakantiewoning voor 6 personen.

Daar waar vroeger de reizigers het rijtuig binnenstapten is nu een inkomhalletje met vestiaire en toilet. Via een uitgebreide ingebouwde keukenwand (inductievuur, combi-oven, afwasmachine, ijskast) bereik je de leefruimte in de trein. Centraal staat een originele oude dubbele treinbank met een massief aluminium porto-bagage die in ere werd hersteld. Aan de ene kant van deze treinbank kan je plaats nemen aan de treintafel. Aan de andere is het knus vertoeven in de treinzithoek met tv/dvd die eveneens uitgewerkt is met authentieke treinbanken.

Aan de kop van het rijtuig zijn drie kleine raampjes die uitzicht geven op het spoor. Vroeger zat daar de treinbestuurder en achter hem was er de bagageruimte. Dit gedeelte van de trein is omgebouwd tot de grote slaapkamer met vier éénpersoonsbedden (telkens 90cm x 200cm) en een natte cel met een lavabo en inloopdouche. Twee bedden hebben uitzicht op de spoorweg. De andere twee bedden zijn boven elkaar gestapeld.

Aan de achterzijde van de trein werd het voormalige passagierscompartiment heringericht als een slaapkamer met één dubbelbed (160cm x 200cm), inbouwkasten en eveneens met een natte cel met lavabo en inloopdouche.

 

Treinvakantieverblijf 01